Over mij

Annelies Boers

In april 2015 ben ik een eigen praktijk gestart. Ik wilde naast mijn loondienst ruimte maken voor het combineren van mijn opleiding psychologie met buiten, bewegen en voor de inzet van paarden binnen therapie.

Vanuit mijn praktijk bied ik therapie aan jongeren vanuit een positieve en oplossingsgerichte insteek. Ik vind het belangrijk om niet alleen maar binnen te zien en te praten over wat er speelt; we gaan samen aan de slag en naar buiten.

Ik werk vanuit mijn praktijk samen met Centrum Buitengewoon,  Paardkrachtig,  met praktijk Papillon.  Verder geef ik sinds 2022 supervisie in het kader van diverse opleidingen.

Ervaring

Ik heb brede ervaring in diagnostiek en behandeling van zowel jongeren als volwassenen, met name op het gebied van depressie, angst, dwang & ptss, veelal in combinatie met ontwikkelingsproblematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek.

Na mijn afstudeerstage en eerste baan bij de Forensisch Psychiatrische Afdeling van GGZ Friesland werkte ik in verschillende functies, waaronder als (zzp)psycholoog bij Stichting Paardkrachtig. Zij maakten het mogelijk dat ik een opleiding kon doen bij EAGALA voor  therapie met behulp van paarden.

Ik ben 8 jaar werkzaam geweest bij Therapeutisch Centrum GGZ, waar ik mijn opleiding tot GZ-psycholoog in 2018 heb afgerond. Ik voerde hier diagnostiek uit naar ontwikkelingsstoornissen en persoonlijkheidsproblematiek, evenals behandeling voor angst, dwang, depressie, ptss en zelfbeeldproblematiek.  Hier heb ik ook ontdekt dat ik het bouwen aan een organisatie en het bouwen aan een netwerk heel erg leuk vind om te doen.

In april 2022 heb ik de overstap gemaakt naar Dimence in Zwolle, team Angs&Stemming, om meer ervaring op te kunnen doen met een complexere doelgroep.

Vanaf april 2024 ga ik de volledige overstap maken naar een  Centrum Buitengewoon, waarbij het voornemen is om per juli ook het aanbod voor jeugd vanuit Veerkracht Psychologie over te zetten. Vanuit Veerkracht Psychologie zal ik dan alleen nog supervisie, intervisie en onderwijs aanbieden.

Opleiding en  Kwalificaties
– GZ-psycholoog
–  EMDR practitioner
– Mental Health Specialist en Equine Specialist bij EAGALA
– Cognitief Gedragstherapeut & Supervisor VGCt
– Supervisor Kind- en Jeugdpsycholoog NIP
– Aspirant Schematherapeut

Beroepsverenigingen
www.psynip.nl
www.emdr.nl
www.vgct.nl