Over mij

Annelies Boers

Mijn werk als vertrouwensleerling tijdens de middelbare school inspireerde mij om Klinische- en Ontwikkelingspsychologie te gaan studeren bij de Rijksuniversiteit Groningen. Gedurende mijn studie pikte ik een bijbaan op als student-assistent in het geven van practica gespreksvoering, eigenlijk om meer zelfvertrouwen te krijgen bij spreken voor groepen. Al snel kreeg ik een baan als communicatietrainer bij het UMCG.

Na mijn afstudeerstage bij de Forensisch Psychiatrische Afdeling van GGZ Friesland mocht ik daar blijven als diagnosticus. Daarna werkte ik in verschillende functies; als onderzoeksassistent bij het Prison Project, als groepsleider bij Trajectum en als psycholoog bij Stichting Paardkrachtig. Zij maakten het mogelijk dat ik kon starten met de basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie en dat ik een opleiding kon doen bij EAGALA voor  therapie met behulp van paarden.

Inmiddels ben ik al enige tijd werkzaam als GZ Psycholoog bij het Therapeutisch Centrum GGZ. Ik doe hier diagnostiek naar ontwikkelingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornis, evenals behandeling voor angst, dwang, depressie, trauma en zelfbeeldproblematiek.

In april 2015 ben ik een eigen praktijk gestart. Vanuit mijn praktijk bied ik therapie aan jongeren en volwassenen met lichte en matige problemen vanuit een positieve en oplossingsgerichte insteek. Ik werk samen met Centrum Buitengewoon,  Paardkrachtig,  GZ-psycholoog Alice Prakke-Greebe en met praktijk Papillon.

Opleiding en  Kwalificaties
– GZ-psycholoog
– SKJ registratie
– EMDR practitioner
– Mental Health Specialist en Equine Specialist bij EAGALA
– Cognitief Gedragstherapeut VGCt

Beroepsverenigingen
www.psynip.nl
www.emdr.nl
www.vgct.nl
www.SKJ.nl